142
مقلات مرتبط ....
دسته بندی مقالات

نقش هاست در افزایش سرعت و سئوی سایت

نوشته شده توسط مدیر سایت0نظر

هاست، سئوی سایت، نقش هاست، سئو، کسب و کار آنلاین، موتور جستجو

هاست

نقش هاست «Host» در افزایش سرعت و سئوی «SEO» سایت

داستان از زمانی آغاز می‌شود که یک کسب ‌وکار آنلاین در قالب وب‌سایت راه‌اندازی می‌شود. همه می‌دانیم توسعه‌ی یک کسب‌ و کار آنلاین وابسته به مشتریان است و کسب درآمد از سایت نیز هدف اصلی کسب‌ و کار است. امروزه یکی از بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌های موفقیت کسب و کارهای آنلاین تمرکز بر جذب ورودی‌های حاصل از موتورهای جستجوگر است. به مجموع اقداماتی که موجب بهبود رتبه و جایگاه کلمات کلیدی سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر و درنتیجه افزایش ورودی به سایت شما می‌شود، سئوSEO می‌گویند. موفقیت در سئو ارتباط بسیار زیادی با زیرساخت‌های سایت دارد و هاستHost نیز به عنوان یک از اصلی‌ترین زیرساخت‌های وب‌سایت نقشی تعیین‌کننده در سئوی سایت دارد، به همین دلیل در این مطلب به تأثیر هاست بر سئو خواهیم پرداخت.

نقش هاست

هاست چیست؟

هاست بخشی از یک سرور در فضای‌ وب است که محتوای وب‌سایت در آن بارگذاری می‌شود. وقتی ما یک سایت را در مرورگر باز می‌کنیم همان اطلاعاتی به ما نمایش داده می‌شوند که در قبلاً در هاست بارگذاری شده اند. به طور کلی یک‌ هاست خوب باید همیشه در دسترس، سریع و امن باشد. در صورت برقرار بودن این شروط، سایت جایگاه خوبی در نتایج جستجوی گوگل خواهد داشت.


انواع هاست

۱. هاست اشتراکی (Shared Hosting): این نوع از میزبانی برای کسانی که تازه وارد دنیای وب شده‌اند ایده‌آل است. در این نوع میزبانی هر کدام از دامنه‌ها به صورت اشتراکی منابع سرور را در اختیار دارند.

۲. میزبانی اختصاصی مجازی  (VPS) : میزبانی VPS مرز بین سرور مشترک و سرور اختصاصی است. این نوع میزبانی برای صاحبان وب‌سایت‌هایی است که به قدرت و کنترل بیشتری به نسبت هاست اشتراکی نیاز دارند.

۳. میزبانی اختصاصی (Dedicated Server): هاست اختصاصی بیشترین کنترل را روی سروری که وب‌سایت شما در آن ذخیره است می‌دهد. این اختیار و آزادی عمل به این دلیل است که سرور منحصراً در اختیار سایت شماست.

۴. میزبانی ابری(Cloud Hosting) : در این نوع میزبانی، تعدادی از رایانه‌ها با هم کار می‌کنند و برنامه‌هایی را با استفاده از منابع محاسباتی ترکیبی اجرا می نمایند. این نوع میزبانی که از طریق یک شبکه از سرورها کار می‌کند شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا از منابع محاسباتی مانند یک ابزار استفاده کنند.

۵. میزبانی مدیریت شده (Managed Hosting) : با میزبانی مدیریت شده، شما امکان مراقبت روزمره‌ی سخت‌افزار، سیستم‌عامل و سایر برنامه‌های استاندارد را خواهید داشت.

۶. میزبانی اشتراک فضای سرور (Colocation) : در این حالت شرکت میزبان به شما سخت افزار مورد نیاز برای سرور را اجاره می‌دهد.

انواع هاست

تاثیرات هاست بر سئوی سایت

سرعت هاست در سرعت سایت ما نقش مهمی دارد و همین سریع بودن روی سئوی سایت تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. به‌طور‌کلی می‌توان گفت که یک هاست مناسب در صورت رعایت سایر اصول سئو می‌تواند بسیار کارآمد و مفید باشد، اما یک هاست غیراستاندارد می‌تواند به تنهایی یک سایت را نابود کند.

همیشه برای انتخاب یک هاست مناسب باید دو عامل مهم را در نظر گرفت: 

۱- سرعت هاست 

۲- پایداری هاست که به آن آپتایم (UPTIME) هم می‌گویند.

البته عوامل دیگری مثل موقعیت سرور،  امنیت و پشتیبانی نیز باید مورد توجه قرار بگیرند، اما موارد مهم برای بهینه‌سازی یک وبسایت، سرعت ‌هاست و آپتایم‌ هاست هستند.


تاثیر سرعت هاست بر سئو

باید در نظر داشته باشید که مدت زمان ربات‌های خزنده‌ی گوگل و دیگر موتورهای جستجو برای گردش و پیمایش در سایت ما و لینک‌های آن بسیار محدود است. با در اختیار داشتن هاست مناسب می‌توان کاری کرد که این ربات‌ها‌ با هربار مراجعه به سایت، دست خالی برنگردند و محتوای بیشتری را به دست بیاورند و در نتیجه محتوای سایت را در نتایج جستجوها بیشتر نشان دهند. از طرف دیگر یک هاست استاندارد باید این قابلیت را داشته باشد که برای تمام کاربران از همه‌ی نقاط جهان عملیات انتقال و لود شدن سایت را با بیشترین سرعت انجام دهد.



تاثیر آپتایم هاست بر سئو

آپتایم بودن سرور به میزان در دسترس بودن و آنلاین بودن سایت شما بستگی دارد. هنگامی که سایت شما در حالت آپتایم نباشد برای بازدیدکنندگان غیر قابل دسترسی خواهد بود و این یک مشکل بزرگ است. همان طور که می‌دانید گوگل و سایر موتورهای جستجوگر همواره ربات هایی را برای خزش در سایت شما و یافتن محتوای جدید ارسال می‌کنند، حال اگر سایت شما در حالت آپتایم نباشد دسترسی این ربات‌ها هم به محتوای تازه‌ی شما قطع خواهد شد که موجب آسیب رسیدن به سئوی سایت شما می‌گردد. معمولاَ حالت آفتایم یا در دسترس نبودن برای هر سایتی اتفاق می‌افتد اما در صورتی که ادامه دار باشد، گوگل سایت شما را جریمه خواهد کرد. از طرفی Bounce Rate  -که به زمان صرف شده توسط کاربران سایت بستگی دارد - نیز بالا می‌رود که موجب می‌شود تا گوگل، سایت شما را یک سایت مرده فرض کند. از طرفی آپتایم نبودن سایت شما را با مسائلی مانند ناامید کردن کاربران و کاهش سرعت نیز مواجه خواهد کرد.


پارامترهای مهم در انتخاب هاست 

پایداری: حداقل میزان آپتایم هاست باید ماهانه 99.9 درصد باشد.

سرعت: سرعت هاست باید مناسب باشد تا سایت در حالت بهینه، سرعت بالایی داشته باشد.

امنیت: امنیت هاست زیرساخت لازم برای امن بودن سایت را فراهم می‌کند.

سازگاری: هاست باید با سیستم‌ مدیریت ‌محتوا سازگار باشد.

پشتیبانی: شرکت هاستینگ باید 24‌ساعته از سرویس پشتیبانی کند.

موقعیت: نزدیک‌ بودن موقعیت هاست به کاربران سایت موجب شرایط بهتری می‌شود.

انتخاب هاست

جمع بندی و نتیجه گیری
انتخاب بهترین هاست از گزینه‌های مختلف می‌تواند بسیار سخت باشد. اولین گام در این کار درک نیاز شما از یک هاست است. ما در این مطلب سعی کردیم که تمام اطلاعات مورد نیاز را برایتان شرح دهیم. اگر برای اولین بار است که دست به ساخت وب‌سایت می‌زنید، هاست اشتراکی برای شما بهترین گزینه است. در ادامه حتماً خدمات شرکت‌های ارائه دهنده‌ی هاست را چک نمایید تا مناسب‌ترین مورد را برای خودتان پیدا کنید. در هنگام مقایسه پکیج‌ ها به مقدار حافظه‌ی رم در دسترس، میزان پهنای باند مصرفی، فضای دیسک و دیگر پارامترها توجه کنید. همچنین راهنمایی گرفتن از متخصصان و کارشناسان ‌فروش شرکت‌های هاستینگ را هم فراموش نکنید.



نظر دهید